Dag17:  Dagje autostrade 

20-6: CycleRoute 7- Kingussie Newtonmore Dalwhinnie BlairAtholl Killiecrankie Pitlochry  –
80km 16,9kmh 4h45 543hm 1009tkms
.
Zo lijkt het bijna als je route op kaart uitzet. De A9, spoorlijn en CycleRoute 7 volgen allemaal zelfde valleien om hoogtes van Cairngorms te vermijden.
Onze route is eigenlijk de oude route Inverness – Perth met grote stukken fietspad als nieuwe A9 de oude weg gebruikt. En slingert rond die A9. Sommige stukken zijn in erbarmelijke staat, asfalt volledig vergaan. Je voelt en ziet duidelijk dat de fiets geen prioriteit heeft. Door aanleg nieuwe weg heeft men met oude ’n lange-afstandroute gecreëerd maar geen onderhoud gedaan.
Ganse regio rond route is wel meer toeristisch uitgewerkt als elders.
Passeren grote mooi verzorgde distilleerderij waar we ons opwarmen, niet aan whisky maar in tentoonstellings/promotie-ruimte. Want ’t is vandaag berekoud. Jos verkiest windbreker aan te trekken en ik heb voor ’t eerst koude voeten.
Ruim middag voorbij passeren we groot winkelcentrum dat vlakbij knooppunt van grotere wegen, maar ver van dorp of stad ligt. Stoppen en eten want weten niet of in verder gelegen BlairAtholl iets is.
Eindpunt Pitlochry blijkt soort Schots Durbuy, hotelletjes, winkeltjes en horeca. En druk.
Daartussen ons Backpackers Hostel met stel jongeren dat maar niet uitgepraat raakt.
.

Advertenties

2 gedachtes over “Dag17:  Dagje autostrade ”

  1. Hebben jullie het koud gekregen door veel caloriën te verbranden en door de zwakke schotse menu’s te weinig aansterken , of is het zo koud? Ik hoor niets meer over de midges. Die oude belgen zijn dan toch niet zo lekker.

    Like

    1. ’t is koud. Voorbije dagen nauwelijks 12 gr. Deze dag rond 10gr. Midges zijn er door sterke wind niet of nauwelijks. In bos is ’t wel van niet stil te staan. Vandaag weer wel maar niet in aantallen als bij camping Loch Lomond. Schotse menu’s zijn eerder eentonig, weinig variatie. Grts

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s