Afgewerkt tegen de middag. Veel te warm!!

25-5 Merida-ValverdeDeMerida-Guarena-Valdetorres-Medellin-SantaAmalia:
60,2km-15,9km/h-3:47h-316hm-644,9tkms
Opnieuw wekker 1/2h vroeger gezet om Merida nog met beetje ochtendkoelte te verlaten, maar toch al warm.  Stuk minder grote weg maar toch druk.  Blij als we in Guarena afslaan en kleine weg door landbouwgebied  nemen.  Terug door enorme rijstvelden afgewisseld met maïs en aardappelen.  Overal hoor en zie je ’t water vh ver vertakte irrigatie-netwerk.
’t Is min of meer vlak dus worden kms met snelheid tussen 22à30 (licht bergaf en wind mee) weggetrapt en na korte haltes in enkele dorpjes rijden we iets over 12h Medellin al binnen over de Romeinse brug.  Te vroeg voor stop in hostal-restaurante aan ’t  brugeinde.  Effe winkelen en op beschaduwde trap vh gemeentehuis de koel gekochte icetea verdeeld en al deels opgedronken.  Prachtig parkje met wel standbeeld van Hernan Cortes maar geen meter schaduw.  En ’t is warm –  neen, ’t is heet.
Cortes, conquistador en veroveraar van Mexico, geboren in dit stadje,  mocht van ons in de blakende zon blijven staan, wij hadden koelte nodig.
Dus maar opgetrokken naar resto aan brugeinde, al was ’t maar voor drankje in afwachting van start menu-diario.
Nadien ’n klap als we uit gekoelde gelagzaal terug fiets op moeten voor laatste 7km naar ’t in raster-formaat neergepland industriestadje Santa Amalia.
Ganse dag geen pelgrim meer gezien.  En Marianne,  die beetje onze Duitse Astrid van Compostela geworden was, neemt vanaf Merida stuk andere route.

208608867-2Vroeg vertrek uit Merida, maar zon is er al

82493-237515789-2Romeinse brug naar Medelin

93827-373110546

0a5e1-2139068495-2

ce199-2413777171-2

***

Advertenties

2 gedachtes over “Afgewerkt tegen de middag. Veel te warm!!”

 1. Jos, Swa
  Je trouwe volger moet toch ook nog eens iets laten horen. Op dit ogenblik kennen we hier ook een beetje het gevoel dat jullie al langer ervaren; een kleine hittegolf van 25 tot vandaag misschien wel 30 graden.
  Gisteren heb ik weer mogen ervaren wat dit betekent in de boot; niet vooruit te krijgen en zelfs afgemaakt worden door Wilfried. Dus veel respect voor jullie uitstap in die hitte en Jos moet zich geen zorgen maken, hij blijft de beste van ons beide ook al mist hij vaartraining.
  Omdat mijn pensioendatum maar enkel opschuift in de tijd ben ik wel verplicht om verder mee te blijven kijken over jullie schouder naar de mooie landschappen en dorpjes op de geplande route. Geniet ervan, maak vele foto`s, dan kan ik een beetje mee dromen.

  Like

 2. Marc, voor trouwe volgers zoals jij trotseren we ‘graag’ de hitte en ‘ontberingen’ om te laten zien hoe mooi traag reizen kan zijn. ’t Komt er misschien niet altijd uit maar d’r wordt ook zo gelachen dat we d’r tranen van in de ogen krijgen. En dat pensioen, ge moet er gewoon aan beginnen. Veel beter dan op ’n boot vast te zitten en niks van Europa of in jouw geval misschien de wereld te zien. Groetjes van Jos en mij

  Like

Reacties zijn gesloten.