ViaVerde en z’n gravel

Sentenil-Olvera-PuertoSerano-ElCoronil  19/5
73,8km-15,4km/h-4:46h-656hm-253,8Tkms 
Vandaag ook ’n start met klim, niet echt de methode om op te warmen. Maar zo kunnen we ’t ravijn dat het stadje verdeeld van bovenaf bewonderen.  De slaapplek ligt zo diep onder de ravijnwand dat ze van hier niet meer te zien is. 
Route leidt naar Olvera,  stad waar ViaVerde de la Sierra vertrekt.  Oud treinspoor omgevormd tot fietspad.  Ditmaal loopt pad door ’n Sierra en omgeving is grilliger en met meer afwisseling als vorig jaar. Ook wel meer reliëf in en daardoor vele tunnels.  Stuk ‘gedwongen’ blijven hangen tussen groep van honderdtal fietsende kinderen op schooluitstap.  Kris kras door mekaar fietsend,  Spaanse discipline en in de tunnels ’n gejoel van gewelste. Uiteindelijk toch voorbij met veel en hard roepen,  op de bel totaal geen reactie. 
Het gaat eerst nog over stukken asfalt,  maar dat wordt snel gravel. 
Half nog binnen tunnel zie ik pad wat naar beneden duiken met in achtergrond kale rotsachtige berg.  Mooi beeld met Jos voor me.  Vraag om wat in te houden en grijp zoals al honderd keer voordien naar gsm.  Gravel is achter tunnel echter kiezel geworden, voorwiel komt in losse steentjes iets schuin, even denk je nog te kunnen corrigeren met sturende linkerhand maar dan vlieg je plots over vastlopende fiets,  probeert gsm nog vrij te houden en vangt de schok op met je handpalmen.  Ooit geprobeerd op losliggend grind ??  Gevolg : 2handpalmen waar het vel over 2,5×4 cm diep loshangt,  ’n knie met flinke flinke, wel ondiepe schram en licht geschaafde enkel. Stuur dwars gedraaid,  bidons eruit en beschadigd en houder gescheurd. .. En geen foto. 
Verzorgd zo goed als kan, korte fietshandschoenen aan,  stuur terug gewrongen en verder. Nog zo’n twintig km te gaan tot eindpunt ViaVerde in Puerto Serrano.
Daar lekker gegeten in oud stationsgebouw met fietshandschoenen aan om doordrenkte verbandjes op hun plek te houden. 
Eindpunt El Coronil ligt nog 20km verder langs drukkere grote weg, gelukkig met randstrook. In hostal DonJuan worden we hartelijk ontvangen,  krijgen snel in vloed Spaans ’n kamer toegewezen en ijskoud bier voorgezet.  De waard geeft grote medicijnkast mee naar kamer,  thuisfront wordt opgebeld voor raad en in Farmacie ontsmettend vetverband gehaald en gedoucht met rubber handschoenen. 
Daarna mag dokter Jos beginnen. 
 

SAM_8943.JPG

DSC_0093.JPG

SAM_8953.JPG

SAM_8960.JPG

SAM_8966.JPG

SAM_8968.JPG

 
Advertenties

2 gedachtes over “ViaVerde en z’n gravel”

 1. Hoi, het ziet er een prachtig landschap uit. Heuvelachtig met mooie vergezichten en nog niet te dorre natuur (?). Mooie foto’s behalve die met dat verband om de handen. Misschien moeten jullie de reis met een paar dagen verlengen door nu een paar dagen die handen te laten genezen en dus een paar dagen ter plaatse te blijven. Mijn moto is hoe minder verband , hoe meer lucht er aan kan , hoe sneller dat het geneest… maar ik ben natuurlijk wel geen dokter. Heb dat zelf al met schade en schande ondervonden in mijn rijkelijk geschaafd leven … al gaat het de laatste jaren beter.
  Allez nog veel lol en tot nog eens.

  Like

 2. Hopelijk gaat het goed met de handjes en betekent geen nieuws in dit geval goed nieuws.
  Ondertussen missen we wel jullie verhalen en surfen we dagelijks naar de zeilmakkers.
  Dus, laat nog eens van jullie horen.

  Like

Reacties zijn gesloten.