Hoe de dag doorkomen ??

dag 24: Bergerac-Bergerac-Bergerac 15km-3h50-135hm-1861tot.kms

 

Geen wekker vanmorgen en daardoor uurtje later op.
Enige opdracht vandaag: plakband en bubbelplastiek zoeken, halfuurtje bezigheid dus.
Fietsen rechtop de lift in en eens zonder tassen op stap. Richting stad langs soort winkelboulevard waar we in bricofrance het nodige vinden. Met rol van 10x1m onder rugzak effe terug naar hotel.
’t Is wennen aan springerig gedrag vd kale fiets maar kunnen wel sneller reageren in drukkere verkeer hier.
In de stad bezoeken we de oude kern met uitsluitend oude huisjes, kleine gezellige pleintjes en nauwe, kronkelige straatjes.
Op zo’n doorgangspleintje stappen we naast 3-tal restaurantjes en 2 terrasjes waarvan er 1 druk bezet is en ander nog leeg. Volk trekt volk, dus kiezen we tafeltje voor 2, goed onder parasol maar achteraan. Dadelijk brood en karaf water en vlug bestelling genoteerd, dus dat zat goed.  Evenzo de bestelde Hoegaarden snel gebracht.
Maar dan wordt het wachten, niet erg want er is afleiding. Het langsliggende terras blijft maar leeg ondanks verwoede aanklamp-pogingen van speurende uitbaatster aan restaurantdeur. En dan hoor je daar 2 oudere knarren de evaluatie maken van verschil in aanpak tussen 3 horeca-zaakjes waarvan 2 uiterste door zelfde uitbaters gerund worden en onze dat er middentussen ligt.   Als even later enkele tafeltjes verder 2 Franse zestigers in wielertenu plaatsnemen verschuift aandacht en commentaren deels naar daar.  We vergeten zowaar onze honger en de dienster onze bestelling want merken dan dat die 2 wielertoeristen al bediend zijn en al aan toetje toe zijn als ons de hoofdschotel wordt voorgeschoven.
Maar we zitten heerlijk dus wie zal er klagen.
Dutje na en nog effe door naar St-jacobskerk want Bergerac is ook pelgrimstad,  maar daar wordt net iemand begraven dus wandelen (voetgangers-zone) we maar terug naar oude kern.
Nog ‘ns bank met dutje op pittoresk pleintje om dag door te komen.
Tjonge,  dan biedt ’n fietsdag toch meer afwisseling èn ’n doel.

 

SAM_7915.JPG

SAM_7913.JPG

SAM_7919.JPG

SAM_7918.JPG

DSC_0972 (1).JPG

Advertenties