Onverwachte ontmoeting met oude bekende.

dag 21: Lourdes-Ossun-Gardères-PonsonDessus-Monségur-Maubourguet-Nogaro-Cravencères   93km-5h10-397hm-1672tot.kms

Figuurlijk dan, maar daarover verderop.
Laat in Lourdes vertrokken.   Na de reactie van Marc op vorig item en meer specifiek ivm die ‘cervejas’ (want ‘biechten etc’, daar zit ie volledig mis), zijn we onze fietsflessen gaan vullen aan de bron bij de grot. Fietsen mochten niet op het plein dus fikse wandeling.
Nadien de Lidl voor meer wereldse voeding. Daardoor ontbijt pas rond 10h30 op pleintje bij school.
Stuk grote drukke weg naar Tarbes maar dan ‘Oude wegen’-santiago-route. En profiteren zeker nog 70km van hoogte die we in Pyreneeën moesten overwinnen.
Eens we richtingwijzer Nogaro opmerken verandert landschap en zijn er vele korte maar zeer steile klimmetjes.
En dan komen de herinneringen aan Compostela-tocht terug. We kruisen hier onze route van toen.  Nu van zuid nr noord, toen NO naar ZW.
En nog wel op bijzondere plek, denken we. In de stad aangekomen verzoek ik Jos om even langs de kerk te rijden … en inderdaad, op de bank achter kerkingang hadden we ’n bijzondere ontmoeting. Met +70jarige boer uit dorpje in buurt van St-Vith.  In m’n geheugen gebrand omdat we vergaten ’n foto te nemen. En achteraf vernamen dat hij bij thuiskomst door eigen stier doodgedrukt werd.
Daarom hebben we ’t gesprek effe overgedaan.
Nadien nog 9km verder tegen 4-tal steile knapen,  maar onweersbui haalt ons in zodat we doornat op Relais du Haget arriveren na nog even in verkeerde schuur (buren-landbouwers) te hebben geschuild.

SAM_7881.JPG

SAM_7882.JPG

DSC_7760.JPG

SAM_7889.JPG

DSC_7764.JPG

 

Advertenties