Opnieuw bedevaart ingelast.

dag 20: Arette-OloronSaintMarie-Buzy-Bescat-Nay-Coarraze-Montaut-Lourdes 85,12km-5h30-718 hm-1579tot.kms

Na ontbijt op bank bij de kerk bollen we die 17 km naar Oloron vlug af. Mooi stadje, verlevendigd met doorstroming van 2 grotere rivieren.
Nadien langs kleinere landwegen richting Lourdes. Eerst nog enkele steile klimmetjes die gelukkig geen kms duren. Daarna voert de route ons kilometers langs de kam van in juiste richting lopende bergrug.
Toch is de energie op als we langs groot bedevaartsplein omhoogklimmen. Appelsien en noodkoek terwijl we verbaasd de massa bedevaarders opnemen.
Na douche mengen we er ons zelf onder om kaars op te steken en gebedje te plegen.
Nadien maaltijd gezocht waarbij we ogen en vooral de beurs kunnen opentrekken voor prijs van pintje. Aan andere kant vd bergen dronken we d’r 4 voor.

SAM_7853.JPG

SAM_7859.JPG

SAM_7860.JPG

SAM_7856.JPG

DSC_7751.JPG

SAM_7868.JPG

SAM_7874.JPG

DSC_7757.JPG

Advertenties

Een gedachte over “Opnieuw bedevaart ingelast.”

 1. Eindelijk
  Na zoveel dagen het begrip ‘dos cervesas’ gelezen te hebben. Nu de bekentenis het zijn er niet telkens 2 geweest maar zeker 4.
  Je kan zien dat ze in de nabijheid van een bedevaartoord komen, ze worden zelf al een stuk devoter en beginnen kaarsjes te branden. Hebben ze veel op te biechten?
  Vele mooie beelden gezien met vele klimmen, wat zal de conditie verbeterd zijn. De echtgenotes zullen het merken bij thuiskomst.
  Jos, die kano met gras in, is dat nog een modelletje voor mij?

  Like

Reacties zijn gesloten.