Eerste serieuze klim-dag.

dag 6: Jaen-La Guardia-Mancha Real-Jimena-Jodar

Het hoogteprofiel vd dag uit het roadbook van Jos vertoont 5 scherpe pieken waarvan 3 uitspringende en totaal van 1250 hm.
Vanmorgen dus extra rantsoen willen indoen maar zondagmorgen en enkel bakker is open, zeker na processie-feest van gisteravond. Dan maar extra brood en gelukkig ook nog water en aquarius. Als broodbeleg ’n stuk vlaai met chocolade.
Met extra gewicht van elk 2×1,5 l en bidons gevuld met kraantjeswater op weg.
Gelukkig klopt weersverwachting niet helemaal. Wel warm en ontbijt moet al in schaduw. Maar rest van dag regelmatig bewolking en flinke wind maar gelukkig west. En buiten 2à3 hellingen met fors stijgingspercentage konden we de 3à5% van andere klimmen goed verteren.
Nochtans pechdag: geen winkels open voor beleg en fruit, slecht of toch middageten dat wij niet als volledige maaltijd beschouwen, Jos z’n (handige en anatomisch meegevormde) fietsshort scheurt aan voorkant in front vd 2 diensters vh restaurant en ’n schakel van z’n fietsketting begeeft het.
Maar we geraken goed en vroeg in Jodar,  vinden in het enige hotel vd stad – er zijn wel 3-tal communie-feesten bezig waarvan kinderen gans hotel overhoop zetten – nog kamer vrij,  kunnen in stadscentrum nog gezellig enkele pintjes pakken die met tapas geserveerd worden en pikken op het grote tv-scherm nog groot stierengevecht mee. Hoor je ons dan klagen !

SAM_7428.JPG

Net Jaen in sneltreinvaart achter ons gelaten 

SAM_7432.JPG

Z’n ketting kapot getrapt !! 

SAM_7435.JPG

SAM_7438.JPG

 Wijds en grillig Andalucía – het landschap wordt ruwer 

Advertenties

3 gedachtes over “Eerste serieuze klim-dag.”

 1. Waren de diensters zo mooi dat Jos spontaan … waardoor zijn broek aan de voorkant scheurt? Het is begonnen met een bedevaart maar nu hoor ik veel over “dos cervesas” … de bedevaartgedachte is samen met het bier weggespoeld.
  Dorst moet je lessen en als je de omgeving ziet met al die bergen, hoogtemeters en droge landschappen begrijp ik wel dat dit een belangrijk thema is elke dag opnieuw.
  Geniet en “keep on rolling”.

  Like

 2. Al goed vertrokken precies. Pas toch ma een beetje op met de zon en de bergen 🙂
  Veel plezier in ieder geval!
  Groetjes katrien

  Like

 3. Hallo Jos en Swa.
  Zo te zien aan de vakantiefoto’s die jullie doorsturen amuseren jullie je kostelijk. Veel zon, heel veel fietsgenot, veel afwisseling.
  Dat is hier wel anders : veel regen, geen fietsweer, saai.
  Allez, het is jullie van harte gegund.
  Pas een beetje op hé.
  Groetjes.
  Magda

  Like

Reacties zijn gesloten.