Opnieuw 2de uitputtende dag.

Alcala de Guardiara-Carmona-Marchena-Fuentes de Andalucía    88km-5h42-768hm

Net als in Portugal zitten we d’r op dag 2 van ’t fietsen ’n beetje door.  Aantal kms in temperaturen boven 30 gr …  ’t zal weer wennen zijn zeker.
Ge ziet, ’t leven hier is niet altijd ’n pretje.
Vandaag de Via Verde van gisteren terug opgepakt. Aanvankelijk redelijk maar thuis willen we niet van Stenen Brug naar Borkel fietsen terwijl dit 5 keer erger fietst. Ontmoeten ook enkel mountainbikers. En het slechte weer van voorbije weken verplicht ons om tussen de uitdrogende plassen te slalommen of door gevulde afvoergeulen te waden. Halfweg Carmona zoeken we terug de gewone wegen op om beter op te schieten.
Daar bezoeken we Romeinse site met amfitheater en graftombes. Hier, net als onderweg op verschillende plaatsen, begrijpen we de uitleg van onze EC-beampte tijdens de vlucht. “Veel Europees geld gaat hier op in grote projecten die niet altijd succesvol of aangewezen zijn. Wij controleren dat en schrijven rapporten maar kunnen er zelf niets aan veranderen. Dat is aan de parlementariërs.” Straks zeggen we tegen mekaar “dat was ’n echte eurocraat”, hebben we hem gezegd. “Wat wil je, ik werk er graag (wat we volop begrepen) maar het is niet aan ons om het te veranderen.” En ons, dat waren al meer dan 58000 collega’s.
Na Carmona gaat het met rugwind en stukken bergaf in sneltreinvaart naar Marchena. Na klim daar naartoe, overleg in park of we laatste 21km naar Fuentes nog doorfietsen. Tel. reservatie in koeter-spaans aldaar lukt en fietsen dus verder.
We zitten beide op ons tandvlees als we aankomen en voor administratie van kamer afgerond is, zijn al 2x dos cerveja – por favor leeggedronken.

DSC_0979.JPG

Poging om de slechte staat van Via Verde  weer te geven 

SAM_7303.JPG

Romeinse graftombes of gat waarin Europese subsidie verdwijnt?? 

SAM_7305.JPG

Alhambra van Carmona 

SAM_7308.JPG

SAM_7317.JPG

Nog beeldjes van Carmona 

SAM_7322.JPG

Net aangekomen en zo vlug mogelijk drinken… 

Advertenties