Terug naar de kust.

Vanmorgen de uitbaters van Res.Sao Francesco bedankt voor hun service en kamer.  Stipnotering voor Fatima-gangers.  Zal in topperiode wel anders zijn maar wij hadden kamer met ontbijt voor 30 €. Mooie kamer met balkon voor onze was, fietsen op balkon van eetzaal op 1ste verdiep en verzorgd ontbijt opgediend in smetteloos Frans. Pa+Ma hadden lang in Frankrijk gewerkt om nu met zoon en schoondochter dit hotel te runnen.  Tamelijk veel Portugezen ontmoet die in Frankrijk werk hadden.  En de oudere mensen hebben vroeger Frans als tweede taal geleerd op school. 

Na winkelen dan vertrokken om zoveel mogelijk kms vd route Fatima-Obidos af te bollen.  De route gaf hiervoor weer meer dan 1244 hoogtemeters op 77km. Gisteren echter gemerkt dat iets grotere wegen ’n makkelijker verteerbaar parcours vormen en vermits de uitgestippelde route rond zo’n weg slingerde verkiezen we die te volgen.

Schiet dan ook redelijk op en na kort uurtje worden we klein mensjes als we voor klooster en kerk van Batalha stoppen.  In de kerk hoor ik uitleg in duidelijk Vlaamse tongval en bedank de mevrouw voor het gidsen.  Drie koppels die per auto naar Portugal gereisd waren en hier in buurt logeerden. Wij interesse in hun reisduur en ervaringen, zij in onze route en manier van reizen. 

Na de smeerbeurt tegen de zon verder.  Iets na half een naderen we Alcobaca en stoppen om te eten.  Weer heerlijk. Er worden hier overal echt heerlijke dagmenu’s geserveerd met uitgebreide keuze, in ons geval werd menu-blad aangevuld met schotel waarop de 3 verschillende nog te bereiden vissoorten werden getoond.  We kiezen dorade.  Weer soep voor en dessert na, weggespoeld met 1,5l fles water.  Alles inbegrepen. Daarna bezoek aan weer monikkenklooster, opnieuw eindeloos groot.

Nog 20 km verder en rond 15h30 eindigen we in Caldas da Rainha met minder geslaagde hotelkeuze. 

SAM_5825.JPG

SAM_5833.JPG

 

SAM_5835.JPG

 

SAM_5837.JPG

 

 

 

Advertenties

2 gedachtes over “Terug naar de kust.”

 1. Vandaag hebben wij in Limburg ook een tropische dag, iets wat jullie al meerdere dagen mogen beleven.
  Vanavond is er de blauwe kei-tocht op een kanaal dat we al jaren kennen. Als ik dan zie wat jullie mogen beleven, fantastisch.
  Met deze verslagen reis ik toch een beetje mee en kom ik op plaatsen die ik niet ken.
  Met ‘google earth’ en dit blog voel ik mij dan toch ook een beetje een wereldreiziger.
  Doe zo verder en laat ons op deze manier ook meegenieten van jullie uitstap. gr

  Like

 2. Ha Marc, dankjewel! Als we je zo ’n plezier kunnen doen, vertrekken we volgende maand zo weer naar de volgende bestemming van ons verlanglijstje. Overtuig jij dan onze vrouwen. Met jouw argumenteer-talent mogen we dan zeker vertrekken. Groetjes vanuit de kust onder Peniche. Nu op camping van Santa Cruz.

  Like

Reacties zijn gesloten.