Ophalen citytrippers en 2de dag Porto !

Bijna twee hele dagen  !  Zolang zijn we nog nergens gebleven. Oftewel zijn we echt aan ’t overdrijven met dat minder aan doen of is de stad echt de moeite. 

Dat laatste is het zeker. De steile hellingen langs de Douro,  de golvende stadszichten met vele kenmerkende herkenningspunten, de hoge en prachtige bruggen – tegelijk kunstwerken, de kaaien, aangemeerde en rondvarende typische vrachtschuiten en dan de Douro zelf, allemaal plaatjes om langdurig op te nemen.  Hebben we dus ook gedaan. Zelfs ’n glas porto geproefd! 

Maar we hadden nog ’n reden : dochter Katrien met vriendin Hanne hadden al langer de citytrip naar hier vastgelegd.  Normaal zouden wij pas hier arriveren als zij weer weg waren maar door traject met trein zijn we stuk vroeger hier en hebben we de gelegenheid om hun hier op te wachten.  Letterlijk wachten want hun vlucht had 2 uur vertraging,  vandaar dat glaasje porto !  

Toch samen kunnen eten en ’n uurtje babbelen.  Het is donker als we afscheid nemen,  wij nog 8km fietsen naar ons tentje,  zij nog even nachtelijk Porto ervaren vooraleer met metro hun 4* hotel op te zoeken. 

SAM_5613.JPG

SAM_5642.JPG

SAM_5626.JPG

 

SAM_5643.JPG

 

SAM_5655.JPG

SAM_5658.JPG

 

 

 

 

Advertenties