Van de hel toch ’n hemel maken.

 

Dat is ons plan geworden na de off-day van gisteren.  Het heeft geen zin de geplande kms af te trappen als we d’r geen plezier meer aan zouden hebben. 

Vandaag in Elvas al mee begonnen.   Zo’n mooie, typisch Portugese stad met forten, stervormige omwalling met toegangspoorten nog volledig opgenomen in het smalle wegennet.  Smalle straatjes met hoge witte huizen die koelte brengen op zo’n warme dagen.  En ’n gezellig leven overal.  Gaf ons ’n aangenamere indruk dan de geroemde universiteitsstad Evora. Hebben fietsen dan na ons lekker 3-gangen menu van 9 euro ook even aan de kant gelaten voor wandeling door stad. 

Liever straks stukje met trein doen dan dit missen.  Stukje hemel zelf maken dus. 

In Elvas troffen we bij ingang van fort de fietster die bij het eetcafé ’n tijdje stond te talmen maar niet bleef eten. ’n Zwitserse die eind maart thuis vertrokken was en via Frankrijk, Noord-Spanje en -Portugal naar Porto en Lissabon fietste en nu dwars door Portugal op weg was naar Madrid, Barcelona en huis. Sportieve dame want ze legde gemiddeld toch rond 100km af.  Vertrok wel al rond 6h op de camping. 

Na ‘ n lange babbel,  zij en wij weer verder.  Wij naar camping van 20km verder gelegen Campo Maior. Daar tentje opgezet op Os Anjos, camping met Nederlandse uitbaters. Jong koppel dat 7 jaar terug hier begon. Na ons avondeten met biertje vervoegde ook Portugese fietser de tafel en babbelden zolang over z’n land en fietsen dat we onze was nog in het donker moesten doen. En dan maar klagen,  foei  ! 

DSC_0007.JPG 

DSC_0001.JPG

DSC_0010.JPG

DSC_0017.JPG

DSC_0009.JPG

DSC_0021.JPG

 

 

 

 

Advertenties