Blijkbaar zijn er 2 hemels op aarde !!

We dachten het paradijs op aarde sinds maandag te kennen maar… 

kennen nu ook het tweede.   En we vinden het fijn om ze met jullie te delen : 

Het eerste vonden we dus aan de voet van Cacela Velha, ’n prutsdorpje aan de oostelijke Algarve-kust.  Reeds eerder min of meer beschreven. 

Vandaag vonden we dus het tweede !  Het merengebied van Moura tot Monsaraz !  Maar d’r komen er niet veel in deze hemel.   Wij dus wel, eerlijk en in het ‘zweet ons aanschijns’ verdiend.  Kijk maar naar de foto’s.  En er is ruim plaats,  regio min of meer zo groot als provincie Limburg met ’n handvol inwoners.  Geen toeristen, geen hotels en niet te begrijpen – geen zeilboten of kajaks. 

Maar er zijn blijkbaar nog groter gelukzakken. Tussen Moura en Mourao steekt ons VW-busje voorbij.  Kijk ’n Belg roept Jos en ik zwaai ze nog na ook al zijn ze reeds voorbij. Het busje stopt echter en verbaasd fietsen we de 50m er naartoe.   Blijkt  ’n koppel uit regio Mechelen dat hier vlakbij ’n huisje hadden op ’n landtong in het meer, waren nu op weg naar kermis in Mourao.  Vonden ons wel overbeladen want maakten zelf ook fietstrips maar hij met slechts 11kg en zij 8kg bagage, tent-slaapzak-kookmateriaal inbegrepen. Hij was skiff-roeier geweest,  gevaren op Hazewinkel dus Jos mee herinneringen opgehaald.  Wezen ook op kano-wedstrijd in het stadje maar dat bleken achteraf zware kms om voor enkele toerist-boten. Al bij al heeft het busje bijna 20 min. met knipperlichten op de rijweg gestaan met ons langszij. 

In Mourao was het al klimmen naar burcht boven het stadje maar onderweg naar het hoger gelegen Monsaraz verdienden we onze hemel echt.   ’n Nederlands echtpaar uit Maastricht dat juist deze vestigingsstad verliet sprak ons bewonderd aan want waren van Faro nr Evora gefietst maar waren hier met huurauto vanwege warmte, hoogte en steilheid.

 

SAM_5316.JPG

 

SAM_5321.JPG

 

SAM_5331.JPG

 

SAM_5347.JPG

SAM_5348.JPG

 

SAM_5351.JPG

 

SAM_5363.JPG

 

SAM_5366.JPG

 

 

 

 

 

 

Advertenties

2 gedachtes over “Blijkbaar zijn er 2 hemels op aarde !!”

 1. Sjiek mannen
  Bedankt dat we dagelijks mogen meegenieten van jullie reis.
  Niet te zot doen, op tijd stoppen en veel drinken..en …en…en…
  Het ga jullie goed…

  Like

 2. Hoi de mannen,
  Stop met al die hemels tegen te komen, vrouwkes worden ongerust dat jullie niet meer terug willen komen?
  Goeie raad hebben jullie reeds voldoende gekregen, zou zeggen ga ervoor en laat de Portugezen maar een zien hoe dapper de Belgen zijn.
  Foto’s mogen wat meer actie vertonen en ook weinig zweet te zien.
  Tot wederhoren.
  Thieu
  PS: heeft iemand van jullie een eenvoudige tegelsnijder? Er zijn er ook nog die de hemel met werken moeten verdienen.

  Like

Reacties zijn gesloten.