Uitrusten van gisteren

Dat hebben we vandaag gedaan.  ’n Tripje van 52km en slechts ’n 400-tal hoogtemeters.  

Eerst nog ’n wandeling door oud-Mertola naar de kasteelruïne. In de nauwe straatjes    vieren ze de volgende 3 dagen ’n Islamitisch Festival. Honderden meters nauwe straatjes en zelfs pleintjes zijn tijdelijk overdekt met doeken in alle kleuren en rietmatten.  Aangenaam want ook al is het nog geen 9h, de zon steekt al.  In mini-mercado bevoorraden we ons weer, vooral drank en brood.

Daarna onze fietsen opgehaald in het hotel en schaduwrijk plekje gezocht voor ons ontbijt, hoog boven de Guadiana. 

De route laat ons vandaag een wijds en leeg Portugal zien.  Eerst een flinke klim naar soort golvende hoogvlakte en dan lange wasbord-kilometers met wijds zicht over dorre omgeving. Als we Serpa naderen wordt de begroeiing anders en worden er meer graan-gewassen geteeld. Het staat al overrijp op de golvende akkers.

Aangekomen in Serpa verkennen we eerst het stadje. Nauwe straatjes rond enkele kerken en kasteelruïne met aquaduct als ommuring. In een vd nauwe straatjes met vele balkon-huizen vinden we cafetaria waar we ’n frisse 40cl krijgen in ijsgekoeld glas,  heeeerlijk.  En ’n 2de rondje met uitdrukkelijk verzoek naar verse, ijsgekoelde glazen smaakt nog steeds. 

Dan voorzichtig naar camping. Daar even gebabbeld met 2 Franse fiets-echtparen die we onderweg al aangesproken hadden bij het inhalen en tijdens onze wasbeurt een uitleg van zwijgende Juan die dan ineens een spraakwaterval bleek.  Een Portugese stapper die probeerde ’n trekkers-guide te schrijven over de verborgen plekken van z’n land. 

Groetjes :

SAM_5226.JPG

 

SAM_5239.JPG

 

SAM_5243.JPG

 

SAM_5263.JPG

SAM_5256.JPG

 

 

Advertenties