Vakantie-Trip langs oostelijke Algarve-kust

Vanmorgen 8h als eerste in ontbijtzaal en goed ontbijtje gekregen.  Nadien fietsen uit gehandicapten-toilet gemanoeuvreerd en alles nog ‘ns nagekeken en banden nog wat bijgepompt.

Site-seeing Faro hadden we gisteren in vooravond nog gedaan dus meteen vertrokken uit de stad. Met de nodige kronkels want veel wegen hier zijn eenrichtingsverkeer zonder de bij ons gebruikelijke ‘fietsers toegelaten ‘.

We volgen ’n fietspad dat langs Algarve-kust loopt,  maar stel je er niet te veel van voor : de aanduiding is sumier en worden herhaaldelijk naar N125 teruggeleid omdat er niet in aparte bruggen voor fietsers geïnvesteerd wordt. Bovendien is meer dan de helft ervan onverhard met stroken losse zand of keien.  

Bezoekjes aan de kuststadjes Olhao, Tavira natuurlijk ook.

Even menen we zelfs het schip van een der Portugese ontdekkingsreizigers terug te vinden op oude scheepswerf. 

Iets voorbij Tavira zien we dorpskerkje afsteken tegen blauwe lucht en besluiten af te wijken vd route.  En vinden er het paradijs.  We kijken vanuit de hoogte op de kuststrook gevormd door zandbanken en lagunes met helblauw water.  Zeker bijna ’n uur op het oude mannenbankje bij de kerk blijven zitten en het panorama opgezogen. 

Nadien door naar Monte Gordo aan Spaanse grens waar we kamperen en nog wat ervaringen horen van Zuid-Afrikaans koppel dat met mountainbikes van Sevilla naar Faro trekt.

Zo, tot morgen. 

DSC_0002.JPG

SAM_5150.JPG

SAM_5163.JPG

SAM_5174.JPG

SAM_5175.JPG

SAM_5176.JPG

Advertenties