Post-itje vanuit …..

Er gebeurt niet veel niet meer op het blog, ving ik onlangs op.

En inderdaad de laatste post dateert al van flink wat weken terug.  En dan ging het nog over ‘ouwe koek’.

Maar er is hoop! 

Zonet zijn we onze derde lange fietstrip begonnen.  Zonder ook maar ’n meter te trappen. Kon moeilijk want onze fietsen zitten al sinds zaterdag stevig verpakt in grote fietsdozen.  ’n Cadeautje van fietswinkel Consentec aan een onzer echtgenotes die zo een vd de probleempjes van deze trip oploste.  En schoonbroer Thieu offerde z’n voormiddag op om ons naar Eindhoven Airport te brengen, met de grote fietsdozen in aanhangwagen. 

Fijn toch dat we op zo’n steun kunnen rekenen en er echt met ons meegedacht wordt, niet ???  Geeft ons het gevoel dat we steeds mogen vertrekken. 

En zonet werden de fietsdozen het ruim van ons vliegtuig ingeschoven, beetje benauwd door ons nagekeken.  

En nu zitten we – enigszins erg krap – op onze vlucht naar Faro.  Portugal dus.

Niet zonder slag of stoot want ganse winter en voorjaar zijn we (zeg maar Jos weer) bezig geweest met zoeken,  kiezen,  evalueren en voorbereiden van de nieuwe bestemming. En als laatste controle nog info-bezoekje aan fiets- en wandelbeurs op Antwerp-expo.

Bedoeling wordt om min of meer rondje Portugal te doen. Zoiets dus :

 Rondje Portugal

Afwachten of het lukt. Want hoogteprofielen geven geen meter vlak, zelfs de kust-etappes niet. 

Seffens dus eerst beginnen met alle materiaal te verzamelen en fietsen te monteren, want pedalen, stuur, rem- en schakelhendels moesten losgemaakt om fietsen in de toch enorme dozen te krijgen. 

En dan trachten die dozen ergens 35 dagen op te slaan. Dat zou ons kopzorgen besparen voor de terugvlucht. 

Update – 19h plaatselijke tijd. Jullie trekken de gordijnen al dicht (overdrijving!!):

We zitten hier nu al zwetend in ’n aangenaam zonnetje te wachten op ons menuutje. Kan dadelijk melden of het aanbevelenswaardig is. (ondertussen op en dus meer dan ok!! = lekker – veel – niet duur, is wel anders uitgedrukt en bedoeld als melding ‘goedkoop’ !!, met onderhoudende show van suffe ober (suf in onze ogen maar ondertussen pikte ie fooi mee en bedankte ons daarvoor in min of meer Vlaams). 

Dan

 • onze vlucht: voorspoedig, landing met applaus
 • temperatuur: eerste moment broeierig warm nu dus aangenaam
 • fietsen: in z’n geheel afgeleverd en wonder boven wonder konden we Maria van de Algarve-ToeristInfo, na ’n aanvankelijke weigering, overtuigen om onze netjes samengevouwen fietsdozen voor 5 weken te  bewaren in hun al veel te kleine luchthavenstand. Moet wel ’n zeer teleurgestelde indruk nagelaten hebben toen ik het aan fietsenbewakende Jos vertelde want ze kwam ons nagelopen om dit voorstel te doen.   Halve pot stroop daargelaten natuurlijk en belofte dat ik hier melding zou doen van hun hartelijke service.

Zo en nu nog enkel beeldjes want anders wordt er gedacht dat we hier vakantie aan het houden zijn. 

Groetjes aan alle thuisblijvers !!  

 

DSC_0044.JPG

SAM_5122.JPG

SAM_5131.JPG

 

SAM_5135.JPG

Advertenties

3 gedachtes over “Post-itje vanuit …..”

 1. Kijk eens aan! Toch een verslagje al de eerste dag! Ik ben heel content dat het allemaal goed verlopen is, toch een opluchting! En nu maar fijn genieten van de mooie tocht!
  Groetjes,
  Karolien

  Like

 2. Allé, da’s toch al goed begonnen! Hopelijk is de eerste echte fietsdag ook geslaagd? Geniet ervan!
  Groetjes, Ilse

  Like

 3. Geniet maar van het zonnetje daar. Sinds jullie vertrokken zijn zijn er hier vooral donderwolken te bespeuren. Veel plezier! We kijken al uit naar de volgende post x

  Like

Reacties zijn gesloten.